Vieraat saivat kuin saivatkin muutakin kuin kahvia! Yllätysvieraat onneksi ilmoittivat tulostaan, mutta oli siinä sen verran yllätystä että meillä loisti jääkaappi tyhjyydellään. Noh, vieraille tuli tarjottavaa alle tunnissa. Ensin ajelin jalka suorana ABC:lle kauppaan, jonne on meiltä semmoinen 15 km yhteen suuntaan, sitten kamalalla hulinalla, mies onneksi apuna, saimme syntymään tällaisia herkkuja:

Kinkkuhyrrät

Hyrrät avautuivat uunissa ja näyttivät lähinnä katkaravuilta. Mutta se ei makua haitannut.

4 kpl Torttutaikinalevyjä

Aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa

Paprikasilppua

Kinkkusilppua

Sulata levyt ja painele ne käsin pituussuunnassa isommiksi. (Fiksumpi käyttää kaulinta, mutta semmoisiin hömpötyksiin minulla ei ollut aikaa) Levitä haluamasi määrä tuorejuustoa levylle, ripottele paprika ja kinkkusilppu levyjen päälle. Kääri rullalle ja leikkaa muutaman sentin pakuisia paloja. Käännä palat kyljelleen uunipellille ja paista 200 asteessa kunnes ovat saaneet väriä.

 

Nöttöset

Ohje on sukulaiselta.

 

3 tai 4 Torttutaikinalevyä

Sulata levyt leikattaviksi. Leikkaa jokainen levy 8 osaan, neliönmuotoisiksi paloiksi. Paista palat 200 asteessa kauniin ruskeiksi. Anna palojen jäähtyä hiukan ja leikkaa ne puoliksi. Nämä kohoavat korkeiksi, joten ei tarvitse pelätä etteikö täyte mahtuisi väliin. 

Täyte:

Aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa

Paprikasilppua

Kinkkusilppua

Kermavaahtoa

Ruohosipulia

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita haluamasi määrä tuorejuustoa, kinkkusilppua ja paprikaa sekaisin ja lisää seokseen kermavaahtoa. Kermavaahdolal tästä täytteestä saa hiukan kevyemmän. Lusikoi, purstoa tai sivele täyte palan toisellle puoliskolle, leikkaa päälle ruohosipulia ja tarjoile.

 

Kakku

Kakku koostui tällä kertaa kaupan valmispohjasta. Nyt sitä taas muistaa minkä takia niitä tekee itse :)

3 Kerroksinen valmiskakkupohja

1 prk Maustamatonta maitorahkaa

1 prk Flora Vanillaa

Kermavaahtoa

Pakastemansikoita

Kondensoitua maitoa

Kostuta kakkupohjat maidolla, joka on maustettu vaniljasokerilla. Levitä paksu kerros kondestoitua maitoa pohjan päälle. Sekoita maitorahka ja vatkattu Flora Vanilla keskenään ja levitä kinuskin päälle. Asettele mansikat täytteen päälle, älä laita liian lähelle reunoja etteivät valu pois. Täytä loput kerrokset näin. Laita kakun päälle vielä loput rahka-vaniljakastike seoksesta ja levitä kevyesti kermavaahto päälle. Anna kakun levähtää hetki kylmässä, asettele mansikat kakun päälle juuri ennen tarjoilua.

Pakastemansikat eivät ole parhaita mahdollisia tähän kakkuun, ei ainakaan tällä kertaa. Meillä oli lähemmäs 25 astetta sisällä lämmintä, siihen vielä 4 vierasta päälle, niin johan alkoi kakku sulaa! Noh, ei tämä mikään makuelämys ollut muutenkaan. Äsken kyllä maistelin kaapista palan ja hyvinhän tuo upposi kahvin kanssa.

Lisäksi meillä oli pöydässä tarjolla riisipirakoita ja munavoita, kaikki taisivat olla ihan tyytyväisiä tarjottaviin.. Myös ystäviemme ihana Pekko poika! :)