Porkkanasämpylät

Ohje Myllärin kokojyäpitoinen sämpyläjauhoseos-pussin kyljestä

2,5 dl Vettä

2,5 dl Maitoa

1 ps Kuivahiivaa

1 rkl Siirappia

1/2 rkl Suolaa

50 g Voita

10-12 dl Myllärin sämpyläjauhoseosta

1 Iso raastettu porkkana (n. 2dl)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää maustet ja alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva alustuksen loppupuolella. Lisää porkkanaraaste. Jätä taikina tavallista pullataikinaa pehmeämmäksi. Kohota taikina muovin alla kaksinkertaiseksi (n 30 min.)

Leivo taikinasta sämpylöitä ja kohota ne liinan alla. Kostuta sämpylät vedellä juuri ennen paistamista ja koristele esim. auringonkukan siemenillä ja kaurahiutaleilla. Paista 225 asteessa n 15 min.